Terina mixta de vanat

Nr. portii: 10 persoane
Timp de preparare: 4 - 5 ore

INGREDIENTE:

Compozitie:
7 porumbei;
1 genunchi de mistret;
1 piept rata;
1 ceapa mare;
1 capatana usturoi;
2 ardei capia copti;
1 ardei iute;
1 lamaie;
3 linguri mustar cu boabe;
1 legatura asmatui;
1 legatura ceapa verde tanara;

Condimente: sare,piper boabe,seminte de chimen,seminte coriandru,foi dafin,curry,cuisoare

Necesar utilitati:
1 oala cu capac;
1 tigaie;
1 cutit;
1 tocator;
1 lighean;
1 strecuratoare;
1 folie plastic;

MOD DE PREPARARE:

Reteta cu care am participat la preselectiile MasterChef.

Carnea cu tot cu os se pune in oala si se acopera cu apa (se poate folosi si vin alb sec). Se adauga sare, piper boabe, seminte de chimen, foi dafin, 2-3 cuisoare, ardei iute taiat mare, seminte coriandru,curry.Dupa aprox. 3 ore de fierbere cu capac si la foc mic carnea trebuie sa se desfaca usor de pe oase. Atunci se adauga usturoiul strivit pe tocator si lamaia curatata de coaja si taiata in 4. Se mai lasa sa fiarba 15 minute dupa care se ia de pe foc. Se strecoara si se lasa la racit.Apoi se culege toata carnea de pe oase, inclusiv zgarciurile si maduva.Se pune carnea intr-un lighean si se incorporeaza mustarul, ceapa tocata pestisor si calita, ardeiul capia si asmatuiul tocat marunt.Se amesteca , dupa care se preseaza bine sub forma cilindrica in folie de plastic.Se lasa la rece cateva ore.Se serveste taiata rondele alaturi de ceapa verde si eventual un sos dulce acrisor( eu am facut un sos pe baza de sirop de gutui salbatice cu struguri si cacao si mi-a placut foarte mult).

EVENIMENTE PAPU

23 octombrie 2009 - ora 20.00 - Club Cub.A

str. Victoriei 17 - Pitesti (vis-a-vis de Guiness Pub)    Lansare Bucatarie Urbana [...]

20 iunie 2009 - ora 20.00 - Club Cub.A

str. Victoriei 17 - Pitesti (vis-a-vis de Guiness Pub) Daca ai ratat lansarea [...]

Vezi toate evenimentele