Salau la cuptor cu ardei gras

Nr. portii: 3 persoane
Timp de preparare: 0.7 ore

INGREDIENTE:

Necesar ingrediente (3 portii generoase):

1 salau intreg de 700 gr.;
2 capatani de usturoi;
1 ceapa ;
2 rosii;
1 lamaie;
1 pahar vin alb sec;
300 gr ardei gras multicolor;
1 leg ceapa verde;
1 leg patrunjel;
1 ceasca de orez subtire;
50 ml otet de Topoloveni;
100 ml ulei;

Condimente: sare mare, piper, seminte de chimen
Necesar utilitati:
ata alimentara;
scobitori;
cuptor;
tava cuptor;
cutit;
tocator;
cratita;
lingura;
mojar de usturoi;

MOD DE PREPARARE:

Pestele il frec foarte bine  peste tot cu sare si piper. Apoi il asez in tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu ceapa taiata joulien. Il asez pe burta intr-o pozitie cat mai naturala.Adaug o cescuta de apa ca nu cumva sa se arda ceapa si il bag la cuptorul bine incins. Dupa 25 de minute la 220 grade C adaug vinul, zeama de lamaia, usturoiul si 1\2 ceapa verde  tocate marunt. Las la cuptor inca 10 minute dupa care adaug restul de ceapa verde si patrunjelul tocat si scot de pe foc.

Cata vreme pestele sta la cuptor, ca garnitura pregatesc intr-o cratita un pilaf cu ardei gras si seminte de chimen. Iar ca sos folosesc un mujdei de usturoi cu rosie coapta si patrunjel.

EVENIMENTE PAPU

23 octombrie 2009 - ora 20.00 - Club Cub.A

str. Victoriei 17 - Pitesti (vis-a-vis de Guiness Pub)    Lansare Bucatarie Urbana [...]

20 iunie 2009 - ora 20.00 - Club Cub.A

str. Victoriei 17 - Pitesti (vis-a-vis de Guiness Pub) Daca ai ratat lansarea [...]

Vezi toate evenimentele