Muschiulet de porc pe pat de sare stins cu rachiu de para

Nr. portii: 3 persoane
Timp de preparare: 0.4 ore
Grad dificultate: mediu

INGREDIENTE:

Necesar ingrediente:
2 muschiuleti de porc;
100 gr. morcov ;
100 gr cartof;
100 gr telina;
1 capatana usturoi;
30 gr unt;
1 triunghi branza topita;
2 linguri de smantana;
1 ou;
50 gr parmezan;
50 ml rachiu de para( dublu rafinat e ideal);

Condimente: sare mare, cimbru si tarhon (cracute proaspete)

Necesar utilitati:
1 craticiora cu capac;
1 tigaie cu capac;
1 tava pt cuptor (ideal forme pt piure);
Blander;
Cutit;
Lingura;
Razatoare;
Tocator;
Platou pentru servit;

MOD DE PREPARARE:

(Reteta cu care am ajuns in primii 60 de concurenti la MasterChef)

In primul rand pun la fiert legumele, adica morcov, cartof ,telina in cantitati egale. Cand e fiert morcovul, pisez totul si adaug unt, branza topita, smantana, ou, condimentez si pun amestecul intr-o tavita de cuptor. Presar parmezan pe deasupra si las la cuptor la 200 grade C circa 15 min.
 Intre timp, intr-o tigaie presar sare mare (cam cat ar suporta carnea pe care urmeaza sa o gatesc). Pun cativa catei de usturoi intregi dar stiviti si pun pe foc. In momentul in care s-a incins sarea (incepe sa trosneasca) pun carnea care a fost taiata perpendicular pe fibra la o grosime de 1,5-2 cm. Intorc pe o parte si pe cealalta pana se inchide fibra, moment in care adaug  cracute de cimbru si tarhon . Astept pana scade sucul lasat de carne si „sting” cu rachiu de para. Pun capacul imediat, las inca 2 minute pe foc si este gata.
Se serveste cald alaturi de piureul de legume si ar trebui sa iasa atat de fraged incat sa-l puteti servi cu lingurita.

EVENIMENTE PAPU

23 octombrie 2009 - ora 20.00 - Club Cub.A

str. Victoriei 17 - Pitesti (vis-a-vis de Guiness Pub)    Lansare Bucatarie Urbana [...]

20 iunie 2009 - ora 20.00 - Club Cub.A

str. Victoriei 17 - Pitesti (vis-a-vis de Guiness Pub) Daca ai ratat lansarea [...]

Vezi toate evenimentele